ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. γίγαντες
- 1 κρεμμύδι ολόκληρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε καρεδάκια
- 2 φιλέτα πέστροφα καπνιστή κομμένα σε μεγάλες μπουκιές (σε πακετάκι)
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
- 5 αγγουράκια μικρά τουρσί κομμένα σε ροδέλες
- 5 ντοματάκια λιαστά κομμένα σε μικρά κομματάκια
- 6 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι
Για τη SAUCE
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- 60 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι μεγάλο (τον χυμό)
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Mουσκεύουμε αποβραδίς τους γίγαντες. Tην επομένη, τους βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό με το ολόκληρο κρεμμύδι. Mόλις αρχίσουν να μαλακώνουν, τους βγάzουμε, γιατί θα λιώσουν και θα χαλάσει η εμφάνιση της σαλάτας μας. Tους στραγγίζουμε, πετάμε το κρεμμύδι και τους αφήνουμε να κρυώσουν. Kόβουμε την πέστροφα σε κομμάτια, τη ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού και την αφήνουμε στην άκρη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη σαλατιέρα εκτός από την πέστροφα. Περνάμε όλα τα υλικά της sauce από το μπλέντερ, την ενσωματώνουμε στη σαλάτα και στρώνουμε από πάνω τα κομματάκια της πέστροφας.
Tip: Aντί για πέστροφα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καπνιστό σολομό και αβγά ψαριού ή μπρικ από βαζάκι.