ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. φακές χοντρές
- 1 δαφνόφυλλο
- μερικά φυλλαράκια φασκόμηλο ξερό
- 1 πορτοκάλι (τη φλούδα του)
- 2 ντομάτες μέτριες κομμένες σε κύβους
- 1 πιπεριά μεγάλη κομμένη σε καρεδάκια
- 1 κρεμμύδι κομμένο όπως στη χωριάτικη
- 150 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
- ρίγανη
- 5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- μερικές ελιές θρούμπες
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις φακές με τη φλούδα του πορτοκαλιού, τη δάφνη και το φασκόμηλο σε άφθονο αλατισμένο νερό. Mετά 15 λεπτά, έχουμε τον νου μας να βγάλουμε τις φακές στο σημείο που μόλις έχουν μαλακώσει, πριν «σκάσουν» και λιώσουν. Tις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τις ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά μας σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
Tips: Mπορούμε να αντικαταστήσουμε τις φακές με φασόλια λευκά, μικρά ή μεγάλα, ακόμη και γίγαντες.