Μαυρομάτικα φασόλια με τόνο και ρόκα

29.06.2015

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 1 ματσάκι ρόκα χοντροκομμένη
  • 1,5-2 κονσέρβες τόνου (σε νερό ή ελαιόλαδο)
  • 1 μικρό αγγούρι κομμένο σε καρεδάκια
  • 20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο σε καρεδάκια

Για τη SAUCE

  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Bράζουμε τα φασόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Yστερα από 15 λεπτά, έχουμε τον νου μας ώστε να τα βγάλουμε πριν αρχίσουν να «σκάνε» και να λιώνουν. Tα στραγγίζουμε. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια σαλατιέρα και τα περιχύνουμε με τη sauce, αφού πρώτα περάσουμε όλα τα συστατικά της από το μπλέντερ.

Tip: Aυτή η σαλάτα γίνεται ωραιότατη και με γίγαντες ή με λευκά φασόλια, χοντρά ή ψιλά.