Πορτιάτικο τυρόψωμο

12.09.2011

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • λίγο αλάτι
  • 250 γρ. φέτα τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή αραβοσιτέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Aναμειγνύουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι κοσκινισμένο με μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη φέτα, τον χυμό και το λάδι. Aνακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Λαδώνουμε ένα ταψί (Nο 30) και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε για 40 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.