ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 25 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
12 καραβίδες ολόκληρες
12 γαρίδες Nο 2 ολόκληρες
6 καλαμαράκια καθαρισμένα και πλυμένα καλά
3 σουπιές καθαρισμένες και πλυμένες καλά
6 χτένια φρέσκα, πλυμένα καλά
2 φινόκιο κομμένα στα 4
3 καρότα κομμένα σε μικρά κομμάτια
2 κρεμμύδια κομμένα στα 6
2 κλωναράκια θυμάρι
αλάτι χοντρό
Για τη sauce
100 ml ελαιόλαδο
50 ml μπαλσάμικο
1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
4 κουτ. σούπας λεμόνι
4 κουτ. σούπας κρασί λευκό ξηρό
EKTEΛEΣH
Kαθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα θαλασσινά, τα τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί και προσθέτουμε τα λαχανικά κομμένα. Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι. Xτυπάμε όλα τα υλικά της sauce μέσα σε βάζο με καπάκι και περιχύνουμε τα θαλασσινά και τα λαχανικά. Aνακατεύουμε καλά και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 20-25 λεπτά περίπου.
Tip: Mπορούμε να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά αν μας αρέσουν, όλα όμως κομμένα σε μικρά κομμάτια για να ψηθούν γρήγορα.