Ταραμοσαλάτα με αραβικές πιτούλες

14.03.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

150 γρ. ταραμά λευκό
2 λεμόνια (τον χυμό τους)
1 κρεμμύδι μικρό τριμμένο
100 γρ. ψωμί λευκό μπαγιάτικο
250-300 ml ελαιόλαδο

EKTEΛEΣH

Bάζουμε στον κάδο του μίξερ μας τον ταραμά μαζί με το λεμόνι και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ψωμί μουλιασμένο και καλά στυμμένο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Pίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο με συνεχή ροή σαν κλωστή και εξακολουθούμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να επιτύχουμε μια ταραμοσαλάτα με απαλή υφή. Σερβίρουμε με τραγανές πιτούλες αλειμμένες με ελαιόλαδο και ψημένες για λίγο στον φούρνο.

Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κρεμμύδι με ένα μικρό ψιλοκομμένο πράσο. Eχει πιο ελαφρά γεύση και λιγότερο έντονη μυρωδιά.