ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 25 λεπτά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
4 πατάτες μέτριες
10-12 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 κουτ. σούπας ξίδι
αλάτι
Eκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και τις στραγγίζουμε. Λιώ- νουμε στο μπλέντερ τις σκελίδες του σκόρδου με λίγο αλάτι μέχρι να γίνουν ένα ομογενές μείγμα. Κόβουμε με ένα πιρούνι τις βρασμένες πατάτες και τις προσθέτουμε στο μπλέντερ. Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το λάδι μαζί με το ξίδι και λίγο αλάτι και δουλεύουμε μέχρι να αποκτήσει το μείγμα κρεμώδη υφή.
Tips: Προσθέτουμε ή αφαιρούμε σκόρδο, ανάλογα με το πόσο δυνατή θέλουμε να γίνει η σκορδαλιά μας. Tαιριάζει με ψάρι, ψητά ή τηγανητά λαχανικά.