Θέλεις ένα νόστιμο σνακ για όλες τις ώρες; Κάνε κριτσίνια με κεφαλοτύρι και κολοκυθόσπορο!

16.01.2025
Θέλεις ένα νόστιμο σνακ για όλες τις ώρες; Κάνε κριτσίνια με κεφαλοτύρι και κολοκυθόσπορο!
Η συνταγή του Ανδρέα Λαγού που θα σε ενθουσιάσει

Έχεις αλεύρι, τυρί και κολοκυθόσπορους; Έχεις τα βασικά υλικά για να φτιάξεις τα νόστιμα κριτσίνια που έφτιαξε ο Ανδρέας Λαγός στην ΕΡΤ. Μάλιστα δεν έβαλε οποιοδήποτε τυρί αλλά κεφαλοτύρι Κεφαλονιάς που είναι πικάντικο και έχει όσο αλάτι χρειάζεται για να γίνει νόστιμη η συνταγή.

Οι κολοκυθόσποροι θεωρούνται super food και ταιριάζουν για να κάνεις τα κριτσίνια σου ακόμα πιο περιεκτικά σε θρεπτικά συστατικά.

Τι θα χρειαστείς για τη συνταγή;

Για τη ζύμη
4 κούπες αλεύρι γ.ο.χ. +έξτρα για το πασπάλισμα
4 κ.σ. βούτυρο
100 ml νερό

2 αβγά, χωριστά κρόκους από ασπράδια


150 γρ. κεφαλοτύρι Κεφαλονιάς τριμμένο
100 γρ. κολοκυθόσπορος

Η εκτέλεση είναι απλή: Σε ένα μπολ δούλεψε το αλεύρι, το βούτυρο και ανακάτεψε με τα χέρια μέχρι να έχει την υφή βρεγμένης άμμου. Προσθέτεις τα ασπράδια και το νερό και πλάθεις μέχρι να γίνει ευπλαστο το ζυμάρι. Αν χρειαστεί, βάζεις λίγο νερό παραπάνω. Πλάθεις σε μπάλα που κόβεις στη μέση. Ανοίγεις κάθε κομμάτι σε λεπτό φύλλο που αλείφεις με τους κρόκους που έχεις ανακατέψει με λίγο νερό. Πασπαλίζεις με κεφαλοτύρι στη μία επιφάνεια του φύλλου. Βάζεις μια λαδόκολλα και το πιέζεις με πλάστη να κολλήσει καλά το τυρί. Το ίδιο κάνεις στην άλλη πλευρά και με τους κολοκυθόσπορους. Επανάλαβε τη διαδικασία και για το άλλο φύλλο. Κόψε σε ορθογώνιες λωρίδες σαν μπάρες και στρίψε κάθε κομμάτι. Βάλε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήσε σε μέτριο φούρνο.

Τελευταία τροποποίηση στις 15.01.2025 - 20:10