Ο γνωστός σεφ Τάσος Αντωνίου μας χαρίζει μία πανεύκολη συνταγή για τη ζύμη. Μια συνταγή που δε χάνει ποτέ. Τη φτιάχνεις και δίνεις τη δυνατότητα στον... κόσμο να επλέξει τη δική του γέμιση.
Πραλίνα, μαρμελάδα, μπανάνα, μπισκότο, τυρί, γαλοπούλα, αυγό... Ό,τι λαχταρά ο καθείς. Εσύ προσφέρεις τη βάση και οι υπόλοιποι ολοκληρώνουν ανάλογα με την όρεξή τους. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο;
Καλή επιτυχία.
Υλικά
- 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 120 ml γάλα
- 2 αυγά
- 1/2 κ.σ ζάχαρη
- πραλίνα φουντουκιού για το σερβίρισμα
- τριμμένο μπισκότο για το σερβίρισμα
- Και ό,τ,ι άλλο (όπως είπαμε πιο πάνω)
Εκτέλεση
- Σε μπολ χτυπάμε με το σύρμα αλεύρι για όλες τις χρήσεις, γάλα, αυγά και ζάχαρη.
- Σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και το απλώνουμε σε όλο το σκεύος.
- Ρίχνουμε 2 μεγάλες κουταλιές από το μείγμα για κρέπες.
- Γυρίζουμε το τηγάνι για να απλωθεί παντού το μείγμα της κρέπας.
- Αφήνουμε την κρέπα να ψηθεί από την μια πλευρά για λίγα λεπτά.
- Όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα, την αναποδογυρίζουμε για να ψηθεί από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα για κρέπες.
- Στη συνέχεια απλώνουμε πραλίνα φουντουκιού στην άκρη της κρέπας.
- Την διπλώνουμε και επικαλύπτουμε ξανά με πραλίνα.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο και διπλώνουμε ξανά την κρέπα.