Να αγοράζεις ωραιότατα τσαμπιά με λαχταριστές μπανάνες, να τις ξεχνάς και να τις βλέπεις ξαφνικά μέσα σε λίγες μέρες μαυρισμένες. Και ναι, μπορείς πάντα να τις κάνεις παγωτό, ή banana bread αλλά τι γίνεται όταν απλά θες να φας μια μπανάνα και δεν σου αρέσουν οι παραγινομένες;
Σε περίπτωση που σου έχει ξεφύγει αυτό το Kitchen hack εγγυάται πως οι μπανάνες σου θα διατηρηθούν περισσότερο διάστημα αλώβητες από τη διαδικασία της ωρίμανσης.
Όλο το μυστικό είναι στη βάση τους
Αν θέλεις οι μπανάνες σου να διατηρηθούν φρέσκες το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις επιστρέφοντας στο σπίτι με τα ψώνια σου είναι να τις χωρίσεις από το τσαμπί. Δηλαδή να τις βγάλεις μία μία να μην είναι πια ενωμένες. Στη συνέχεια τύλιξε καλά τα κοτσάνια τους (δηλαδή το σημείο που ήταν προσκολλημένο στο τσαμπί) με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο. Αυτό το μικρό κολπάκι μειώνει την έκλυση αιθυλενίου, της φυσικής ουσίας που παράγουν τα φρούτα και που τα κάνει να ωριμάζουν πιο γρήγορα.
Extra tip: Μην τις βάζεις στο ψυγείο (εκτός κι αν…)
Οι μπανάνες δεν αγαπούν το ψυγείο όσο είναι άγουρες. Αν όμως έχουν ήδη ωριμάσει και δεν θέλεις να χαλάσουν, τότε μπορείς να τις βάλεις στο ψυγείο για να επιβραδύνεις τη διαδικασία. Η φλούδα ίσως σκουρύνει, αλλά μην το φοβηθείς, μέσα παραμένουν μια χαρά.
Κι ένα bonus tip για κάθε χρήση:
Αν οι μπανάνες έχουν ωριμάσει πολύ, κάνε τις μικρές φέτες και τοποθέτησέ τις στην κατάψυξη. Έτσι Θα τις έχεις έτοιμες για smoothies, παγωτό μπανάνα (και με πραλίνα αν θες) ή ακόμα και για να τις φας σαν ένα δροσερό σνακ τώρα που ελπίζουμε ότι θα ξανανοίξει ο καιρός!