Μέσω του λογαριασμού της στο Instagram, η Ελένη Πετρουλάκη παραδίδει μαθήματα γυμναστικής αλλά και υγιεινής διατροφής, τα οποία βρίσκουμε ιδιαίτερα ενδιαφέροντα εξ ου και τα μοιραζόμαστε με τη σειρά μας.
Σήμερα, επιστρέφουμε σε μια παλιότερη ανάρτησή της, όπου μας έδωσε μία απίθανη -όπως τη... ζυγίζουμε- συνταγή για ένα πανεύκολο παγωτό σοκολάτα, το οποίο, από ό,τι βλέπουμε έχει ως πρώτη ύλη το... αβοκάντο!
Μάλιστα.
Μοιραζόμαστε, λοιπόν τη συνταγή και τρέχουμε να τη δοκιμάσουμε κι εμείς. Κάτι ξέρει η Ελένη!
"Σήμερα σας έχω παγωτό σοκολάτα χωρίς ζάχαρη. 😋 Εύκολο & υγιεινό παγωτό σοκολάτας χωρίς ζάχαρη. Έτοιμο σε ένα λεπτό 💯🍦", γράφει στην εισαγωγή της λεζάντας η Ελένη Πετρουλάκη, συνεχίζοντας στη συνταγή αυτή καθαυτή:
ΥΛΙΚΑ
- 2 ώριμα αβοκάντο (200 γρ χωρίς φλούδα και κουκούτσια)
- 400 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου)
- 80 γρ κακάο
- 1 κ.γ φυσική βανίλια
- 200 ml σιρόπι αγαύης ή μέλι
- 100 γρ σταγόνες σοκολάτας
- 2 γρ αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τοποθετούμε στο μπλέντερ.
- Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το κακάο, τη βανίλια, το αλάτι και το μέλι ή την αγαύη.
- Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε και άλλη αγαύη ή μέλι εάν το επιθυμούμε.
- Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα μακρόστενο σκεύος και αδειάζουμε το μείγμα μας.
- Παγώνουμε στην κατάψυξη Αφήνουμε για λίγη ώρα έξω να ξεπαγώσει πριν σερβίρουμε...
- (Amount per 70 gr)=187kcal