Ντοματο­κεφτέδες

21.06.2016
Η ντομάτα δεν λείπει σχεδόν ποτέ από το ελληνικό τραπέζι. Τώρα που είναι η εποχή της δημιουργήστε νόστιμα πιάτα που θα ενθουσιάσουν τους πάντες.

ΥΛΙΚΑ

• 500 γρ. ντομάτα φρέσκια τριμμένη
• 50 γρ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου
• 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
• 2 αβγά
• αλεύρι όσο χρειαστεί
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί (γιατί δεν ξέρουμε ποσό υγρό θα βγάλει η ντομάτα).

Το μείγμα δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτό.

Αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά να ξεκουραστεί και κατόπιν τηγανίζουμε ρίχνοντάς το κουταλιά κουταλιά σε λάδι.

Προσοχή: το λάδι δεν πρέπει να καίει πολύ, γιατί θα κάψει τους ντοματοκεφτέδες απέξω και μέσα θα μείνουν άψητοι. Μπορούμε να τους σερβίρουμε με γιαούρτι όπου έχουμε προσθέσει ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου.

Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας

Συνταγές από το Cook Book