Ντοματοσαλάτα με πολύχρωμες πιπεριές

21.06.2016
Η ντομάτα δεν λείπει σχεδόν ποτέ από το ελληνικό τραπέζι. Τώρα που είναι η εποχή της δημιουργήστε νόστιμα πιάτα που θα ενθουσιάσουν τους πάντες.

ΥΛΙΚΑ

• 2 πιπεριές κόκκινες στρογγυλές
• 2 πιπεριές κίτρινες
• 4 ντομάτες κομμένες όπως στη χωριάτικη
• 15 ελιές μαύρες
• 150 γρ. μανούρι κομμένο σε κύβους
• 5 μεγάλες φέτες χωριάτικο ψωμί (της προηγούμενης μέρας)
• φύλλα φρέσκου βασιλικού

Για τη sauce:

• 3 σκελίδες σκόρδο
• 1/3 φλιτζανιού ξίδι
• 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τους σπόρους, τις στρώνουμε σε ένα ταψάκι, τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, τις αλατίζουμε ελαφρά και τις ψήνουμε στο γκριλ για 15 λεπτά.

Μόλις ψηθούν, καθαρίζουμε το φλούδι τους και τις κόβουμε σε στενές λωρίδες. Κόβουμε το ψωμί σε κυβάκια.

Ανακατεύουμε στη σαλατιέρα μας όλα τα υλικά της σαλάτας και την περιχύνουμε με τη sauce, αφού χτυπήσουμε όλα τα υλικά της στο μπλέντερ.

Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας

Συνταγές από το Cook Book