Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να φας την πίτσα

21.06.2016
Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος για να φάει κανείς ένα κομμάτι πίτσα. Αντίθετη άποψη όμως έχει η επιστήμη...

Μήπως μέχρι σήμερα έτρωγες την πίτσα με τον λάθος τρόπο; Οι περισσότεροι - αν δεν ανήκεις σε αυτούς που ακόμη και για ένα κομμάτι πίτσα χρειάζονται πιάτο και μαχαιροπίρουνο - απλά παίρνουν το κομμάτι πάνω σε μια χαρτοπετσέτα και το απολαμβάνουν, όπως και η παρέα της φωτογραφίας.

Κι όμως δεν είναι ο τρόπος ο σωστός.

Σύμφωνα με έναν μαθηματικό του 19ου αιώνα ο μόνος σωστός τρόπος για να απολαύσει κάποιος ένα κομάτι πίτσα είναι να το διπλώσει σε σχήμα U.

Πρόκειται για τον γνωστό σε όλους μας ως "πρίγκηψ των μαθηματικών" Καρλ Φρίντριχ Γκάους τον οποίο επικαλείται το παρακάτω βίντεο από το κανάλι του You Tube Numberphile.

Με μια μικρή επίδειξη, το βίντεο προσπαθεί μέσω του "αξειοσημείωτου θεωρήματος" του Γκάους, που αναφέρει ότι η καμπυλότητα μιας επιφάνειας μπορεί να καθορισθεί πλήρως μετρώντας γωνίες και αποστάσεις πάνω της, δηλαδή δεν εξαρτάται από το πώς η επιφάνεια κείται μέσα στον τριδιάστατο χώρο, πως ο μοναδικός σωστός τρόπος για να φάμε πίτσα είναι να τη διπλώσουμε.

Ιδού...