Μπρουσκέτα με μελιτζάνες, ντομάτα και σκόρδο

19.07.2016
Η ντομάτα δεν λείπει σχεδόν ποτέ από το ελληνικό τραπέζι. Τώρα που είναι η εποχή της δημιουργήστε νόστιμα πιάτα που θα ενθουσιάσουν τους πάντες.

ΥΛΙΚΑ

• 2 μελιτζάνες σε φέτες
• 6 κουτ. σούπας καλαμποκάλευρο
• λάδι για το τηγάνισμα

Για την ωμή σαλάτα

• 2 κουτ. σούπας βασιλικό ή μία αποξηραμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
• 1 ντομάτα κομμένη σε μικρά καρέ
• 1 κουτ. σούπας κάππαρη
• 2 κουτ. σούπας ξίδι
• 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
• 1 μπαγκέτα ή 1 φραντζόλα χωριάτικο ψωμί

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις τυλίγουμε σε καλαμποκάλευρο και τις τηγανίζουμε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Κόβουμε το ψωμί σε φέτες, τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις βάζουμε στον φούρνο για να γκρατιναριστούν.

Ετοιμάζουμε την ωμή σαλάτα: Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε να μείνουν για 10 λεπτά περίπου για να ενωθούν οι γεύσεις.

Σε κάθε φέτα βάζουμε μία φέτα μελιτζάνα και λίγη από την ωμή σαλάτα.

Tip: Εξαιρετική και εύκολη μπρουσκέτα για τα καλοκαιρινά βράδια. Συνδυάζεται τέλεια με ένα λευκό φρουτένιο δροσερό κρασί. Μπορούμε να προσθέσουμε και κάποιο τυρί, όπως λίγο ανθότυρο ή και κατίκι.

Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας

Συνταγές από το Cook Book