Μπισκότα με τζίντζερ και μέλι

09.03.2016
Με τον πρωινό καφέ ή στην τσάντα για το κολατσιό των παιδιών, τα σπιτικά μπισκότα είναι υγιεινή πρόταση για όλες τις ώρες της ημέρας.

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 30 ΚΟΜΜΑΤΙΑ)

• 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 100 γρ. βούτυρο
• 100 γρ. ζάχαρη καστανή
• 100 γρ. μέλι
• 1 αβγό
• ½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
• 1 κουταλάκι τζίντζερ τριμμένο
• 1 κουτ. σούπας σκόνη κανέλα
• ½ κουταλάκι γαρίφαλο σκόνη

EΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε σε μπεν μαρί το μέλι, τη ζάχαρη και το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κοσκινίζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι, τη σόδα και τα μπαχαρικά. Pίχνουμε το αβγό, το μείγμα με το βούτυρο και το μέλι, και ανακατεύουμε. Zυμώνουμε τη ζύμη μας σε μία μπάλα, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε φύλλο πάχους 5 χιλ. Kόβουμε τη ζύμη με τα ειδικά φορμάκια για μπισκότα ή ένα ποτηράκι. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ρηχό ταψί, απλώνουμε τα μπισκότα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180• C για 15 λεπτά.

Συνταγές από το Cook Book

Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας