ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 30 ΚΟΜΜΑΤΙΑ)
• 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 150 γρ. ζάχαρη
• 100 γρ. μέλι
• 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
• 150 γρ. βούτυρο
• ½ κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
• 100 ml χυμό πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε μεγάλο μπολ και ζυμώνουμε καλά. Αν χρειαστεί, μπορεί να προσθέσουμε στη ζύμη λίγο ακόμη χυμό πορτοκαλιού. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 15 λεπτά περίπου να ξεκουραστεί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στη συνέχεια, κόβουμε μικρά μπαλάκια και πλάθουμε μπισκότα, τα οποία αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί φούρνου, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα για 30 λεπτά. Διατηρούνται σε μεταλλικό κουτί για έναν μήνα περίπου.
Συνταγές από το Cook Book
Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας