ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)
• 800 γρ. κοτόπουλο μπούτι φιλεταρισμένο και κομμένο σε μεγάλους κύβους
• 1 μαραθόριζα κομμένη στα 4 και ξεχωρισμένη σε φύλλα
• 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα
• 1/2 κουτ. γλυκού σποράκια μάραθου
• 1 σφηνάκι ούζο
• 1 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε σε μπολ το λάδι με την πάπρικα, τα σποράκια μάραθου, το ούζο και τη ζάχαρη και τοποθετούμε μέσα τους κύβους του κοτόπουλου. Αφήνουμε να μαριναριστούν για μισή ώρα τουλάχιστον. Φτιάχνουμε σουβλάκια περνώντας το κοτόπουλο εναλλάξ με τη μαραθόριζα σε βρεγμένα ξυλάκια. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στα κάρβουνα για 8-10 λεπτά περίπου.
Συνταγές από το Cook Book
Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας