Σουβλάκι κοτόπουλο στα κάρβουνα

29.02.2016
Το έθιμο παραδοσιακά επιβάλλει κρεατοφαγία. Oσοι δεν επιλέξετε την έξοδο σε ταβέρνα αποφύγετε τη λύση του ντελίβερι και δοκιμάστε μαζί με την παρέα σας τις εύγευστες και πρωτότυπες συνταγές που σας προτείνουμε.

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)

• 800 γρ. κοτόπουλο μπούτι φιλεταρισμένο και κομμένο σε μεγάλους κύβους
• 1 μαραθόριζα κομμένη στα 4 και ξεχωρισμένη σε φύλλα
• 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα
• 1/2 κουτ. γλυκού σποράκια μάραθου
• 1 σφηνάκι ούζο
• 1 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε σε μπολ το λάδι με την πάπρικα, τα σπορά­κια μάραθου, το ούζο και τη ζάχαρη και τοποθετούμε μέσα τους κύβους του κοτό­που­λου. Αφήνουμε να μαρι­να­ριστούν για μισή ώρα του­λάχιστον. Φτιάχνουμε σουβλάκια περνώντας το κοτόπουλο εναλλάξ με τη μαραθόριζα σε βρεγμένα ξυλάκια. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στα κάρβουνα για 8-10 λεπτά περίπου.

Συνταγές από το Cook Book

Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας