Μπριζολάκια μαριναρισμένα με μπίρα

29.02.2016
Το έθιμο παραδοσιακά επιβάλλει κρεατοφαγία. Oσοι δεν επιλέξετε την έξοδο σε ταβέρνα αποφύγετε τη λύση του ντελίβερι και δοκιμάστε μαζί με την παρέα σας τις εύγευστες και πρωτότυπες συνταγές που σας προτείνουμε.

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)

• 1 κιλό μπριζολάκια χοιρινά
• αλάτι, πιπέρι

Για τη μαρινάτα

• 1 φλιτζάνι μπίρα
• 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
• 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
• 2 κουτ. σούπας μαϊντανό
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της μαρινάτας μέσα σε γυάλινο σκεύος. Βυθίζουμε τα μπριζολάκια στη μαρινάτα, καλύπτουμε το σκεύος με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.

Το βγάζουμε από το ψυγείο και ψήνουμε τα μπριζολάκια στη σχάρα και από τις δύο πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες.

Συνταγές από το Cook Book

Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας