Παϊδάκια στο τηγάνι με μπαχαρικά

03.03.2016
Το έθιμο παραδοσιακά επιβάλλει κρεατοφαγία. Oσοι δεν επιλέξετε την έξοδο σε ταβέρνα αποφύγετε τη λύση του ντελίβερι και δοκιμάστε μαζί με την παρέα σας τις εύγευστες και πρωτότυπες συνταγές που σας προτείνουμε.

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)

• 1 κιλό παϊδάκια αρνίσια
• 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 3 λεμόνια (τον χυμό τους)
• 2 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• 2 κουτ. σούπας μπαχαρικά ανάμεικτα (κόλιαντρο, κύμινο, καυτερή πιπερίτσα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε βαθύ μπολ όλα τα υλικά, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μείνουν για 20 λεπτά, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα. Βγάζουμε τα παϊδάκια, τα στεγνώνουμε ταμπονάροντάς τα με λίγο χαρτί κουζίνας και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά από την κάθε τους πλευρά. Προσοχή: Δεν πρέπει να παραψηθούν τα παϊδάκια γιατί θα στεγνώσουν.

Tip: Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα για πιο πικάντικη γεύση.

Συνταγές από το Cook Book

Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας