Σπιτικά κεμπάπ

29.02.2016
Το έθιμο παραδοσιακά επιβάλλει κρεατοφαγία. Oσοι δεν επιλέξετε την έξοδο σε ταβέρνα αποφύγετε τη λύση του ντελίβερι και δοκιμάστε μαζί με την παρέα σας τις εύγευστες και πρωτότυπες συνταγές που σας προτείνουμε.

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 - 6 ΑΤΟΜΑ)

Για τα κεμπάπ

• 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
• 400 γρ. κιμά αρνίσιο
• 400 γρ. κιμά χοιρινό
• 1 φλιτζάνι μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
• 1/4 φλιτζανιού δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
• 1 αβγό χτυπημένο καλά
• 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
• αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

• 4 ντομάτες 4 κρεμμύδια, 1/2 μάτσο μαϊντανό και λεμόνια σε τέταρτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τα κεμπάπ: Αναμειγνύουμε καλά σε μεγάλο μπολ τον μοσχαρίσιο, τον αρνίσιο και τον χοιρινό κιμά, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και το κρεμμύδι, το αβγό, την κανέλα και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά και στη συνέχεια αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 30 λεπτά περίπου, προκειμένου να αναμειχθούν οι γεύσεις και οι μυρωδιές των υλικών. Πλάθουμε 12 κομμάτια απευθείας πάνω σε κάθε μεταλλικό σουβλάκι. Ψήνουμε για 5 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά. Σερβίρουμε τα κεμπάπ με ντομάτα κομμένη σε μέτριες φέτες, ψιλοκομμένο μαϊντανό, κρεμμύδι και λεμόνια κομμένα.

Συνταγές από το Cook Book

Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας