Όπως σημειώνουν τα δημοσιεύματα, η υπηρεσία ασφαλείας τροφίμων των ΗΠΑ έχει ήδη ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες για υποβολή μηνύσεων κατά των εταιρειών τα προϊόντα των οποίων βρέθηκαν νοθευμένα με... ξύλο και συγκεκριμένα με την ουσία κυτταρίνη.
Η νοθεία της παρμεζάνας με άλλα πιο οικονομικά τυριά και η εξαπάτηση του καταναλωτή ήταν ένα φαινόμενο που λίγο πολύ όλοι γνωρίζαμε ή έστω υποψιζόμασταν, η νοθεία όμως με πολτό ξύλου ξεπερνά κάθε φαντασία.
Και η γνώση που δεν ήξερες: Τι είναι αυτό που κάνει το τυρί εθιστικό; Η απάντηση στην επόμενη σελίδα.
Η ακαταμάχητη γοητεία του... τυριού
Δεν είναι η μυρωδιά, ούτε η γεύση. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως αυτό που κάνει τα λιπαρά τρόφιμα όπως το τυρί ελκυστικά είναι ακριβώς το ότι είναι επικίνδυνα. Είναι όπως εξηγούν ο ίδιος μηχανισμός με την ακαταμάχητη γοητεία των "κακών" αρσενικών.
Η λογική δηλαδή είναι μία: Όσο πιο επικίνδυνο - τόσο πιο ελκυστικό.