Κρίσι Τέιγκεν: Οι λιγούρες της έγιναν βιβλίο (vds & Photos)

24.02.2016
Μπορεί να έχει κάνει άπειρες κοσμικές εμφανίσεις και φωτογραφίσεις αλλά αυτό που πραγματικά λατρεύει να κάνει η Κρίσι Τέιγκεν είναι να... μαγειρέυει κι αυτό το έχει πολλάκις αποδείξει.

Επιμέλεια:
Δήμητρα Γκούντρα

Για χρόνια μάζευε συνταγές, μαγείρευε και μοιραζόταν τις δημιουργίες της και τις ιδέες της με όλους μέσω Instagram. Από τα πρωινά που έφτιαχνε μέχρι γεύματα και δείπνα. Οι συνταγές της πολλές και καλύπτουν όλα τα γούστα, από τηγανητό κοτόπουλο με πικάντικη σος μελιού μέχρι συνταγές Ταιλάνδης που "έκλεψε" από τη μαμά της.

Πικάντικα, αλμυρά, σαλτσένια, όλα τα πιάτα της μπορούν να σερβιριστούν με την ίδια ευκολία σε οικογενεικό τραπέζι ή ρομαντικό δείπνο, ακόμη και σε πάτι! Αν και υπάρχουν αρκετές υγιεινές επιλογές, όπως σούπες, σαλάτες, ψάρι, η πλειονότητα των συνταγών είναι από αυτές που μπορείς να μοιραστείς με την οικογένεια και τους φίλους.

Η Κρίσι μας μαθαίνει την σημασία των πιπεριών τσίλι, τα μυστικά της ομελέτας, της σαλάτας και μας δίνει χρήσιμες συμβουλές όπως για παράδειγμα πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μπέικον ως φυσικό αρωματικό για το... σπίτι ή πώς θα ξυπνήσεις το πρωί με ευκολία. Κι αυτό γιατί για την Κρίσι - όπως λέει - μαγειρική, φαγητό, ζωή κι έρωτας είναι το ίδιο πράγμα.

Μια ιδέα άλλωστε την είχαμε ήδη πάρει από παλαιότερα ποσταρίσματά της όπως αυτό με τις συμβουλές της για να μαλακώσει το βούτυρο που μπορείς να δεις εδώ ή το πλούσιο (και σέξι ομολογουμένως) φωτογραφικό υλικό που κατά καιρούς αναρτούσε στους λογαριασμούς της στα social media.

Δες το βίντεο της παρουσίασης του βιβλίου & συνταγές της

"Σήμερα είναι η μεγάλη ημέρα! Το βιβλίο μαγειρικής Carvings είναι κι επίσημα στα καταστήματα. Είναι τόσο τρελλό να βλέπεις πόσοι από εσάς το έχουν παραγγείλεια και πόσοι έχετε ληδη φτιάξει συνταγές από online αποσπάσματα. Οι φωτογραφίες σας με συγκινούν, συνεχίστε να με κάνετε tag γιατί θα τα δω ΌΛΑ κι αυτό με κάνει τόσο ευτυχισμένη" έγραψε στο Instagram στη λεζάντα του βίντεο από την παρουσίαση του νέου βιβλίου που μπορείς να δεις παρακάτω.

Οι συνταγές της είναι πολλές και διαφορετικές και καλύπτουν όλα τα γούστα. Κι αν κρίνουμε από τα πιάτα που κατά καιρούς έχει ποστάρει, αυτό το βιβλίο μαγειρικής θα έχει επιτυχία. Πάρε μια ιδέα με το τι εννούμε.

Ξεκινάμε με το γλυκό! Ποιός δε λαχτάρισε το μπακλαβά που έφτιαξε με τα χεράκια της; Την όρεξη την ανοίγει - ομολογουμένως.

Αρνίσια παϊδάκια που ξτρελαίνουν τον σύζυγο.

Και οι πίτες ειδικότητά της

Και μη ξεχνάμε τις συνταγές της μαμάς της. Αυτό το πιάτο Ταϊλάνδης με γαρίδες στη σχάρα, σκόρδο, σόγια και σος τσίλι ξεσήκωσε το Instagram.

Από τις πιο νόστιμες προτάσεις της για σούπα είναι και αυτή της φωτογραφίας. Ιδιαίτερη πρόταση, σωστά;

Ποιός μπορεί να ξεχάσει τη μακαρονάδα που δίχασε το διαδίκτυο; Είπε το μοντέλο να φτιάξει και μια αμαρτωλή μακαριονάδα - καρμπονάρα πλούσια σε λιπαρά - και να την ποστάρει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instragram, δεν φατναζόταν όμως πως όλοι θα σχολίαζαν ρο μέγεθος της μερίδας.

Μοιάζει με γλυκό αλλά δεν είναι. Πουρές πατάτας, σάλτσα, τηγανητό κοτόπουλο και τυρί είναι από τα βασικά υλικά αυτού του αλμυρού κέικ.

Πικάντικο στιφάδο μοσχάρι με πατάτες πουρέ μας κάνει να πεινάμε. Μας πώς γίνεται με τέτοια φαγητά η Τέιγκεν να διατηρεί τη γραμμή της;

Για το τέλος αφήσαμε το πιο γρήγορο πιάτο της. Σκαλοπίνια πάνω σε ζεστό καλαμπόκι, ντομάτα ψιλοκομμένη και καυτερή πιπερίτσα των 10 λεπτών.