Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Υλικά
-500 γρ. λινγκουίνι
-500 γρ. γαρίδες μέτριες
-1 κουτ. σούπας βούτυρο
-1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1/4 φλιτζανιού βασιλικό φρέσκο χοντροκομμένο
-3+2 σκελίδες σκόρδο κομμένες
σε λεπτές φέτες
-1 πρέζα πιπέρι κόκκινο καυτερό
-1 πρέζα σαφράν
-1 ντομάτα αποφλοιωμένη
και ψιλοκομμένη
-1/3 φλιτζανιού κρασί λευκό
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα
-αλάτι
Eκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε το κέλυφός τους. Αφαιρούμε με κοφτερό μικρό μαχαίρι το εντεράκι στην πλάτη τους. Βάζουμε τις 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες σε μια κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε καλά τις 3 σκελίδες σκόρδο μαζί με το κέλυφος από τις γαρίδες και προσθέτουμε αρκετό νερό, ώστε να σκεπάσει καλά το περιεχόμενο. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μειωθεί το υγρό σε ένα φλιτζάνι περίπου. Το σουρώνουμε και προσθέτουμε στο καθαρό υγρό την παρμεζάνα. Βράζουμε τα λινγκουίνι σε αλατισμένο νερό al dente (δηλ. 1 λεπτό λιγότερο απ' ό,τι αναγράφεται στο πακέτο) και τα σουρώνουμε. Σοτάρουμε στο βούτυρο ελαφρά το κρεμμύδι μαζί με το σαφράν για 4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και την ντομάτα, σοτάρουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το καυτερό πιπέρι και αλατίζουμε το μείγμα. Το βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα υγρά από τις γαρίδες με το τυρί και το βασιλικό και το λινγκουίνι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.