Υλικά για 8 άτομα
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 50 λεπτά
Υλικά
Για το κέικ
-2 φλιτζάνια αλεύρι
-3 κοφτά κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
-ελάχιστο αλάτι
-1½ φλιτζάνι βούτυρο
-1 φλιτζάνι ζάχαρη
-2 αβγά
-1/2 κουτ. γλυκού βανίλια
-1/2 φλιτζάνι γάλα
Για το ταψί
-4 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
-6 κουτ. σούπας ζάχαρη
-1 κουτί ροδάκινα κομπόστα ή φρέσκα
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και προσθέτουμε σταδιακά τα αβγά, τη βανίλια και το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα λείο και ομογενές. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 24 εκ. και το πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Στραγγίζουμε τα ροδάκινα και τα στρώνουμε κυκλικά στο ταψί με την κομμένη επιφάνειά τους προς τα πάνω. Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ πάνω στα ροδάκινα και ψήνουμε για 50 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε, σκεπάζουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε.