Αφρώδες κοκτέιλ με κρασί και φρούτα

02.05.2014

Υλικά

1 L κρασί λευκό ξηρό
100 ml χυμός ροδάκινο
χυμός από ένα μεσαίο πορτοκάλι
100 γρ. φράουλες
1 ή 2 μήλα
4 κ. σ. καστανή ζάχαρη
1 κ. σ. κονιάκ ή λικέρ λευκού φρούτου
σόδα

Εκτέλεση

  • Πλένουμε και κόβουμε τις φράουλες και το μήλο σε κυβάκια.
  • Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ, τα ραντίζουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε την ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για να λιώσει η ζάχαρη περίπου 30 λεπτά.
  • Σε μία μεγάλη κανάτα ρίχνουμε τα φρούτα, το κρασί και τους χυμούς και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον ή στην κατάψυξη αν βιαζόμαστε για 1 ώρα.
  • Σε ψηλό ποτήρι κοκτέιλ σερβίρουμε από το cocktail μας μέχρι τα 3/4 και συμπληρώνουμε με σόδα.

Τη συνταγή μας έδωσε η Ελένη Εντζερίδου από το blog γευσις