Υλικά
1/2 κιλό σιμιγδάλι χοντρό
1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
400 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι bakin powder
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. μαστίχα τριμμένη
200 γρ. νερό
ξύσμα από μισό λεμόνι
Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
1/2 κιλό νερό (2,5 ποτήρια)
1 κ.γ. χυμός λεμονιού
1 φέτα λεμόνι
Εκτέλεση
- Σε μία λεκανίτσα ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά εκτός από το σιμιγδάλι.
- Σταδιακά ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Σε ένα μικρό ταψί (30 εκ.) που έχουμε βουτυρώσει καλά, αδειάζουμε το μίγμα μας.
- Αφήνουμε για μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να φουσκώσει.
- Το χαράζουμε δημιουργώντας ρόμβους ή τετράγωνα και βάζουμε στο κάθε κομμάτι ένα αμύγδαλο ασπρισμένο.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά ώσπου να πάρει χρώμα όλο απο πάνω.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά.
- Ρίχνουμε το βραστό σιρόπι στο ζεστό σάμαλι με μία κουτάλα, λίγο λίγο. Λογικά θα το πιει όλο.
- Αφήνουμε να κρυώσει κι έπειτα σερβίρουμε.
Τη συνταγή μας αποκάλυψε η Ελένη Εντζερίδου από το blog γευσις