Πίτσα χωρίς γλουτένη

22.11.2013
Mystic Dinkel pizza Green, από το Mystic Pizza and Pasta.

Υλικά για τη ζύμη

  • 160 g αλεύρι Dinkel
  • 3 g μαγιά
  • 90-100 g νερό
  • 1 κ.σ. λάδι
  • 1 g στέβια
  • 2 g αλάτι

Για τη γέμιση

  • 60 g σάλτσα τομάτας
  • 180 g τυρί κίτρινο (gouda-edam)
  • 60 g κολοκύθι
  • 60 g καρότο
  • 50 g μπρόκολο
  • 50 g μελιτζάνα
  • 15 g ελιές

Εκτέλεση

Ανακατεύετε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνετε για 15’. Όταν ενοποιηθεί το μείγμα, το τυλίγετε με μια πετσέτα και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 30’ περίπου. Στη συνέχεια την πλάθετε με τα χέρια μαλάσσοντάς τη μέχρι να της δώσετε το σχήμα μπάλας και την αφήνετε για 2 ώρες να φουσκώσει. Ψιλοκόβετε τα λαχανικά της πίτσας (εκτός από τις ελιές) και τα σοτάρετε σε νερό για 5’ ώστε να μαλακώσουν. Ανοίγετε τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα διαστάσεων 30 cm και απλώνετε τη σάλτσα τομάτας, 150 g τυρί, τα λαχανικά. Προσθέτετε τις ελιές και το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο σε δυνατή θερμοκρασία. Μετά το ψήσιμο προσθέτετε φρεσκοτριμμένο μείγμα πιπεριού, νωπό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και κόβετε σε 8 κομμάτια.