Υλικά
- 1 μικρό πράσινο λάχανο
- 200 g ρεβίθια
- 200 g κολοκυθάκι
- 1 κοτσάνι σέλινο
- 1 μικρό καρότο
- 1 πατάτα
- 1 τομάτα
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 100 ml λευκό κρασί
- 1 lt ζωμός λαχανικών (αν τη θέλετε πιο αραιή βάλτε 2 lt)
- 2 φύλλα δάφνης
- Αλάτι, πιπέρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Από το προηγούμενο βράδυ πλένετε τα ρεβίθια και τα αφήνετε να μουλιάσουν σε νερό. Ψιλοκόβετε τα λαχανικά και τα σοτάρετε με το λάδι σε χαμηλή φωτιά να πάρουν χρώμα. Προσθέτετε τα ρεβίθια, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι, σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε για λίγο στη φωτιά και προσθέτετε το ζωμό λαχανικών. Μαγειρεύετε για περίπου 60’. Λίγο πριν από το τέλος προσθέτετε τις ψιλοκομμένες τομάτες. Συνοδεύεται με λεμόνι ή με τσίλι για πιο πικάντικο. Μπορείτε να την αρωματίσετε με άνηθο, μαϊντανό, ή δυόσμο.