Αλμυρό κέικ με φέτα, μπέικον και πράσινες ελιές

21.01.2015
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 60 λεπτά
Υλικά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 6 φλυτζάνια του τσαγιού
Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Γιαούρτι στραγγιστό 2 φλυτζάνι του τσαγιού
Baking bowder 4 κουταλιές του γλυκού
Αυγά 6 τεμ.
Μπέικον 10 φέτες
Τυρί φέτα 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Πράσινες ελιές 10 τεμ. χωρίς κουκούτσια
Αλάτι μια πρέζα
Αλεύρι- βούτυρο για το ταψί
Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγά χτυπημένα, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το τυρί, το μπέικον κομμένο σε κύβους, το baking powder, το αλάτι, τις ελιές ψιλοκομμένες και το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα (μια μαλακή ζύμη). Βουτυρώνουμε ένα ταψί, το αλευρώνουμε, το τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι και προσθέτουμε το μείγμα. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 55-60 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια.