ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 35 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 36 τεμάχια
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 150 γρ. βούτυρο μαλακό
- 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
- 1/2 λεμόνι (το ξύσμα του)
- 1/2 φλιτζάνι τζίντζερ γλυκό
- 3/4 κουτ. γλυκού τζίντζερ σκόνη
- 1½ φλιτζάνι αλεύρι
- 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
Για την επικάλυψη
- 3 αβγά
- 1 λεμόνι (τον χυμό του και το ξύσμα από το μισό)
- 1½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 3 κουτ. σούπας αλεύρι
- 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
EKTEΛEΣH
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μεγάλο μπολ μέχρι να γίνουν αφράτα. Προσθέτουμε το ξύσμα, το γλυκό τζίντζερ σε μικρά κομματάκια και το αλάτι. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και πλάθουμε μια μπάλα. Στρώνουμε με τα δάχτυλα τη ζύμη σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο πυρέξ διαστάσεων 20x30 εκ. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρώς στις άκρες. Παράλληλα, ετοιμάζουμε την επικάλυψη χτυπώντας στο μίξερ όλα τα υλικά της μαζί. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη ζύμη και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15-20 λεπτά ακόμη, μέχρι να χρυσίσει. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
Σημ.: Τζίντζερ γλυκό μπορούμε να βρούμε στα αποξηραμένα φρούτα, πασπαλισμένο με ζάχαρη, σαν φρουί γλασέ.