Κορνέ

18.10.2013
Κόβουμε κάθε φύλλο σφολιάτας κάθετα σε 6 ίσα μέρη. Αλείφουμε κάθε μεταλλικό χωνάκι με βούτυρο και τυλίγουμε στο εσωτερικό του μία λωρίδα σφολιάτας από κάτω προς τα πάνω.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 12 τεμάχια
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 500 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σφιχτή σαντιγί
  • 12 κερασάκια γλασέ
  • 12 χωνάκια μεταλλικά

EKTEΛEΣH
Κόβουμε κάθε φύλλο σφολιάτας κάθετα σε 6 ίσα μέρη. Αλείφουμε κάθε μεταλλικό χωνάκι με βούτυρο και τυλίγουμε στο εσωτερικό του μία λωρίδα σφολιάτας από κάτω προς τα πάνω. Ετοιμάζουμε ένα ελαφρύ σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με τον χυμό πορτοκαλιού μέχρι να συμπυκνωθεί. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει ελαφρώς. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.

Αλείφουμε τα χωνάκια με το σιρόπι, τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 20 λεπτά. Μόλις ψηθούν τα κορνέ, αφαιρούμε το μεταλλικό χωνί και αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Γεμίζουμε κάθε κορνέ με τη σαντιγί που έχουμε βάλει μέσα σε σακούλα γαρνιρίσματος και διακοσμούμε με 1 κερασάκι γλασέ. Μπορούμε να ετοιμάσουμε την κρέμα σαντιγί προσθέτοντας μέσα λίγη μαρέγκα που έχουμε ετοιμάσει με 1 ασπράδι αβγού και 25 γρ. ζάχαρης άχνης, αν επιθυμούμε μια υφή πιο γυαλιστερή.