Ταρτάκια σοκολάτας με καρδάμωμο

24.02.2014
Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τη ζύμη εκτός από το αβγό και το νερό. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει σαν ψίχουλα. Προσθέτουμε το αβγό και το νερό. Βγάζουμε από το μπλέντερ και κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα χωρίς να τη ζυμώσουμε πολύ.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 30 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 40 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 τεμάχια
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

Για τη ζύμη

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. βούτυρο κρύο σε κομμάτια
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 αβγό (τον κρόκο του)
  • 2 κουτ. σούπας νερό κρύο
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση

  • 375 γρ. σοκολάτα (65% κακάο) ψιλοκομμένη
  • 150 ml γάλα
  • 220 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 αβγά χτυπημένα
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 6 σπόρους καρδάμωμο σε σκόνη

EKTEΛEΣH
Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τη ζύμη εκτός από το αβγό και το νερό. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει σαν ψίχουλα. Προσθέτουμε το αβγό και το νερό. Βγάζουμε από το μπλέντερ και κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα χωρίς να τη ζυμώσουμε πολύ. Την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις ταρτιέρες. Ανοίγουμε τη ζύμη σε σχετικά χοντρό φύλλο. Κόβουμε 6 δίσκους λίγο μεγαλύτερους από τη διάμετρο της κάθε ταρτιέρας. Απλώνουμε το φύλλο στις ταρτιέρες και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου. Τις αφήνουμε να κρυώσουν. Παράλληλα, λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά τη σοκολάτα μαζί με το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, προσθέτουμε το αλάτι, τα αβγά, το κονιάκ και το καρδάμωμο. Γεμίζουμε τις τάρτες και ψήνουμε για 15-20 λεπτά ακόμη.