ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 30 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 50 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 10 άτομα I ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ μέτρια
Yλικά
Για τη ζύμη
- 1½ φλιτζάνι αλεύρι
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
- 125 γρ. βούτυρο παγωμένο
- 1 βανίλια
- 3-4 κουτ. σούπας νερό παγωμένο
Για τη γέμιση
- 1 1/2 φλιτζανιού ζάχαρη
- 1/4 φλιτζανιού νερό
- 2/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- 40 γρ. βούτυρο
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 1 βανίλια
- 1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι κάσιου ανάλατα χοντροκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα χοντροκομμένα
EKTEΛEΣH
Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα στερεά υλικά για τη ζύμη. Προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και το νερό και κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα χωρίς να ζυμώσουμε πολύ. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια ταρτιέρα διαμέτρου 23 εκατοστών. Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο λίγο μεγαλύτερο από την ταρτιέρα. Βάζουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα, την τρυπάμε με πιρούνι και την ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου. Την αφήνουμε να κρυώσει. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να γίνεται καραμέλα, αλλά όχι πολύ σκούρα (για 10 λεπτά περίπου). Προσθέτουμε το βούτυρο, το μέλι, τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς στο τηγάνι εκτός φωτιάς, γεμίζουμε με το μείγμα την τάρτα και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.