Φριτάτα με πατάτες, πράσο, γραβιέρα και μήλο

05.11.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 12 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

* 6 αβγά

* 1 πράσο ψιλοκομμένο

* 2 πατάτες μικρές βρασμένες

* 100 γρ. γραβιέρα γλυκιά τριμμένη

* 1 μήλο τριμμένο

* 50 γρ. βούτυρο

* 1 κουτ. σούπας φασκόμηλο ψιλοκομμένο

* αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες. Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι που μπαίνει στον φούρνο και τσιγαρίζουμε το πράσο για 5 λεπτά. Χτυπάμε καλά τα αβγά, προσθέτοντας το τυρί, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε στο τηγάνι με το πράσο τις πατάτες, το μήλο και το μείγμα των αβγών. Ψήνουμε για 8 λεπτά περίπου και έπειτα το βάζουμε στον φούρνο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το φασκόμηλο και λίγο έξτρα πιπέρι.