Πιτάκια με φέτα, δυόσμο, αρακά και καυτερή πιπεριά

20.09.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 30 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

Για τη ζύμη

* 250 γρ. αλεύρι

* 1 κουτ. σούπας ξίδι

* 1 κουτ. γλυκού αλάτι

* 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

* 2 κουτ. σούπας λάδι

* 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

* νερό (όσο πάρει)

Για τη γέμιση

* 100 γρ. φέτα

* 50 γρ. αρακά ψιλό

* 1 κουτ. σούπας δυόσμο

* 1/2 πιπεριά καυτερή

* κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος

Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τα πιτάκια: Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα εύπλαστο ζυμάρι. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου. Παράλληλα, φτιάχνουμε τη γέμιση αναμειγνύοντας όλα τα υλικά της. Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια 10 εκατοστών. Βάζουμε από μία κουταλιά γέμιση. Κλείνουμε προσεκτικά και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.