ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
5 αβγά
100 γρ. κιμά χοιρινό
1 λουκάνικο ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
1 κοφτό κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
4 κουτ. σούπας αλεύρι
100 γρ. φρυγανιά τριμμένηελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Βάζουμε νερό σε ένα κατσαρολάκι και μόλις πάρει βράση, βάζουμε μέσα τα 4 αβγά για 5 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε νερό με παγάκια και τα καθαρίζουμε. Ανακατεύουμε τον κιμά με το λουκάνικο, την πάπρικα, τον μαϊντανό, το τυρί, αλάτι και πιπέρι. Απλώνουμε στην παλάμη μας λίγο από το μείγμα του κιμά, το κάνουμε πολύ λεπτό, τυλίγουμε με αυτό τα αβγά και έπειτα τα αλευρώνουμε. Χτυπάμε το τελευταίο αβγό με λίγο νερό και βουτάμε μέσα ένα ένα τα αβγά. Στη συνέχεια, τα περνάμε από τη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.