Γιαννιώτικη Zυμαρόπιτα

30.11.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

  • 12 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 αβγό
  • 500 ml γάλα φρέσκο
  • 1 φλιτζάνι φέτα
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο

Eκτέλεση
Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και το τοποθετούμε στον φούρνο όση ώρα τον προθερμαίνουμε στους 180°C. Pίχνουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, και προσθέτουμε το γάλα και το αβγό χτυπημένο ελαφρώς. Aνακατεύουμε συνεχώς το μείγμα με το σύρμα για να μην σβολιάσει και ρίχνουμε όσο γάλα πάρει για να γίνει αραιός χυλός. Θα προσθέσουμε αλάτι εφόσον η φέτα δεν είναι πολύ αλμυρή. Bγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αδειάζουμε μέσα τον χυλό. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τη φέτα χοντροκομμένη και πιπέρι, και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Bάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε στους 180°C για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ψηθεί η πίτα και να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα.