Μελωνένη χοιρινή παντσέτα με πατάτες

02.11.2011

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 2 άτομα

  • 700 γρ. παντσέτα χωρίς κόκαλο άκοπη
  • 4 πατάτες μέτριες κομμένες στη μέση
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού κόλιαντρο τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 2 κουτ. σούπας σόγια
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Απλώνουμε τα κρεμμύδια σε ταψί, αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το τοποθετούμε από πάνω. Προσθέτουμε το κρασί και αρκετό νερό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 90 λεπτά. Βγάζουμε το κρέας από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και περιχύνουμε τον χυμό, τη σόγια και το μέλι αναμειγμένα. Ανακατεύουμε τα κρεμμύδια, βάζουμε τις πατάτες κάτω από το κρέας, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 90 λεπτά. Βράζουμε τους χυμούς ψησίματος μέχρι να συμπυκνωθούν. Περιχύνουμε το κρέας με λίγη σάλτσα και σερβίρουμε.

Κώστας Τσίγκας