Παγωτό γιαούρτι με πεπόνι

11.07.2012

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 2 άτομα

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • ½ πεπόνι καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • ½ κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1/4 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο

Eκτέλεση

Αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά, τα βάζουμε σε πλαστικό μπολ με καπάκι και το βάζουμε σκεπασμένο στην κατάψυξη για 3 ώρες ή μέχρι να παγώσει. Βγάζουμε το μπολ από την κατάψυξη και αν χρειάζεται, βυθίζουμε το μπολ σε ζεστό νερό για να βγει το παγωμένο γιαούρτι. Το τοποθετούμε σε ξύλο κοπής, το κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε στο μίξερ. Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να πάρει τη μορφή κρέμας, το επαναφέρουμε στο μπολ, το σκεπάζουμε και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα. Σερβίρουμε σε 2 πιάτα.

Κώστας Τσίγκας