ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 2 άτομα
- 4 παντζάρια μέτρια
- 1 ξυλαράκι κανέλα σπασμένο
- ½ κουτ. σούπας αλάτι για το ψήσιμο
- 1 ματσάκι ρόκα καθαρισμένο
- ½ φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
- 1 κουτ. σούπας φουντούκι σπασμένο
ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού ξίδι
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Τυλίγουμε τα παντζάρια σε αλουμινόχαρτο με την κανέλα και το αλάτι. Ψήνουμε για 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε τα υλικά για τη βινεγκρέτ μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα. Βγάζουμε τα παντζάρια από τον φούρνο και μόλις κρυώσουν, τα καθαρίζουμε, τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, τα βάζουμε σε μπολ με τη μισή βινεγκρέτ, ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε 2 πιάτα. Προσθέτουμε στην υπόλοιπη βινεγκρέτ τη φέτα, το φουντούκι και τη ρόκα, και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε στα πιάτα με τα παντζάρια και σερβίρουμε.
Κώστας Τσίγκας