Υλικά
- 300 γραμμ. φρούτα αποξηραμένα
- 350 γραμμ. σκούρο ρούμι
- 250 γραμμ. μαλακό βούτυρο
- 225 γραμμ. ζάχαρη
- 250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 4 αβγά
- 2 κουτ. σούπας κανελογαρίφαλα
Για τη διακόσμηση
- 1 ασπράδι αβγού
- 200-220 γραμμ. άχνη ζάχαρη
- 200 γραμμ. διάφορα φρούτα γλασέ
- 25 γραμμ. ολόκληρα αμύγδαλα άψητα
- 25 γραμμ. φιστίκια κάσιους
Εκτέλεση
1. Βάζετε τα αποξηραμένα φρούτα σε γυάλινο βάζο και τα περιχύνετε με το ρούμι. Σκεπάζετε καλά με αεροστεγές καπάκι και αφήνετε να μουλιάσουν για 1-2 ημέρες.
2. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Ρίχνετε τα αβγά ένα-ένα μαζί με 1 κουτ. σούπας αλεύρι την κάθε φορά ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι και τα κανελογαρίφαλα και ανακατεύετε καλά.
3. Βάζετε σε μπλέντερ τα μισά φρούτα που έχετε μουσκέψει στο ρούμι και χτυπάτε μέχρι να γίνουν πουρές. Ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα. Ρίχνετε στο χυλό του κέικ τον πουρέ φρούτων και τα ψιλοκομμένα φρούτα και ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε σε μακρόστενη φόρμα και ψήνετε στους 150ο C για 1-1 1/2 ώρα.
Για τη διακόσμηση
1. Χτυπάτε σε σφιχτή μαρέγκα το ασπράδι και προσθέτετε τη ζάχαρη σιγά σιγά, να γίνει ομοιογενές μείγμα. Ξεφορμάρετε το κέικ και απλώνετε επάνω το χιόνι-μαρέγκα.
2. Ισιώνετε την επιφάνεια και αφήνετε το υπόλοιπο να τρέξει στα πλαϊνά. Σκορπάτε επάνω τα φρούτα, τα αμύγδαλα και τα φιστίκια, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.