Medi@terra 2003!

07.10.2003
Μέχρι τις 10 Οκτωβρίου μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ Medi@terra 2003. Το φετινό Medi@terra είναι ένα προπαρασκευαστικό στάδιο για την μεγάλη εκδήλωση του 2004 που συμπίπτει με τους Ολυμπιακούς αγώνες που θα γίνουν στην Ελλάδα. Με αφορμή το γεγονός αυτό, θα αναπτυχθεί μια παραγωγή επιστημονικής, φιλοσοφικής και καλλιτεχνικής εργασίας με στόχο την ουσιαστική καλλιέργεια της εκεχειρίας, της ειρήνης και της εξέλιξης.
Μέχρι τις 10 Οκτωβρίου μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ Medi@terra 2003.
Το φετινό Medi@terra είναι ένα προπαρασκευαστικό στάδιο για την μεγάλη εκδήλωση του 2004 που συμπίπτει με τους Ολυμπιακούς αγώνες που θα γίνουν στην Ελλάδα. Με αφορμή το γεγονός αυτό, θα αναπτυχθεί μια παραγωγή επιστημονικής, φιλοσοφικής και καλλιτεχνικής εργασίας με στόχο την ουσιαστική καλλιέργεια της εκεχειρίας, της ειρήνης και της εξέλιξης.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να γράψουν εφτά + 1 γράμματα που θα απευθύνονται: σε ένα παιδί που πρόκειται να γεννηθεί, σε αυτόν που ζει σε άλλη διάσταση και ακόμα ο πολιτισμός μας δεν έχει φτάσει στο επίπεδο που θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί του, σε αυτόν που ασχολείται με την διοίκηση της δικής μας διάστασης, στον Θεό, σε αυτόν που θέλει να γίνει θεός, σε αυτόν που θέλει να ξαναφτιάξει τον κόσμο, σε αυτόν που ετοιμάζει το καινούργιο, δηλαδή δουλεύει με αυτό που δεν γνωρίζει. Το όγδοο μπορεί εναλλακτικά να είναι ένα ερωτικό γράμμα.

Το κάθε γράμμα μπορεί να περιέχει ή να συνδέεται με έργα multimedia, μια έκθεση, ένα συνέδριο, μια ερευνητική εργασία, ένα θέαμα, μία ταινία κλπ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν πολιτιστικά κέντρα, ερευνητικοί φορείς, ομάδες καλλιτεχνικές, ερευνητικές, ακτιβιστικές κλπ, πανεπιστήμια, σχολές, ελεύθερα εργαστήρια, δίκτυα, μεμονωμένα άτομα.

Η καλλιτεχνική επιτροπή του φεστιβάλ θα επιλέξει τις 7 +1 καλύτερες προτάσεις και θα επεξεργαστεί την τελική μορφή της πρότασης, η οποία και θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Medi@terra 03.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν τις αιτήσεις στη διεύθυνση: ΦΟΥΡΝΟΣ - Κέντρο για την Τέχνη και τις Νέες Τεχνολογίες, Μαυρομιχάλη 168, 114 72 Αθήνα, ή να επικοινωνήσουν για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210-6460748 και 210-6420451.
Επισκεφθείτε και την επίσημη ιστοσελίδα του Medi@terra εδώ.