Η Στοά του Βιβλίου "μεταμορφώνεται"...

07.10.2003
Σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του 19ου Ποιητικού Βήματος με τίτλο "Οβίδιος - μεταμορφώνοντας τις μυθολογίες" πραγματοποιήθηκαν στην Αίθουσα Τέχνης της Στοάς τού Βιβλίου τα εγκαίνια έκθεσης επτά Αυστριακών καλλιτεχνών, που τιτλοφορείται "Μεταμορφώσεις". Τα έργα των καλλιτεχνών παρουσιάζουν ή υπονοούν με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο το θέμα της μεταμόρφωσης, τόσο προσφιλές στον Οβίδιο.
Σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της 19ης εκδήλωσης του κύκλου Ποιητικό Βήμα σε έναν αντιποιητικό κόσμο με τίτλο "Οβίδιος - μεταμορφώνοντας τις μυθολογίες" πραγματοποιήθηκαν στην Αίθουσα Τέχνης της Στοάς τού Βιβλίου τα εγκαίνια έκθεσης επτά Αυστριακών καλλιτεχνών, που τιτλοφορείται "Μεταμορφώσεις".

Τα έργα των καλλιτεχνών παρουσιάζουν ή υπονοούν με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο το θέμα της μεταμόρφωσης, τόσο προσφιλές στον Οβίδιο. Η έκθεση θεματοποιεί αφηρημένες έννοιες και παρουσιάζει φαινόμενα τρισδιάστατης αυταπάτης.
Οι επτά Αυστριακοί καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι οι: Barbara Putz-Plecko, Barbara Graf, Andrea Kalteis, Ona B., Antonio Ortiz, Birgit Fortmuller, Helga Philipp.
Μερικοί από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες χρησιμοποιούν για την έκφραση τους το μέσο της φωτογραφικής, δημιουργώντας νέα όντα με υπερθέσεις, συνδυασμούς, ή παραμορφώσεις, άλλοι εκθέτουν τρισδιάστατες δημιουργίες που υπονοούν το θέμα της μεταμόρφωσης. Επιπλέον, η έκθεση θεματοποιεί αφηρημένες έννοιες και παρουσιάζει φαινόμενα τρισδιάστατης αυταπάτης. Εκτός από το κοινό θέμα της έκθεσης, τους 7 συμμετέχοντες καλλιτέχνες συνδέει το γεγονός ότι έχουν όλοι φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο Εφηρμοσμένης Τέχνης της Βιέννης, μερικοί απ' αυτούς δε διδάσκουν σ' αυτό.

Διάρκεια έκθεσης: 6-11 Οκτωβρίου 2003
Ώρες λειτουργίας: 10.00-14.00 & 18.00-21.00