Θέατρο Τέχνης... εφ όλης της ύλης!

07.10.2003
Η φετινή σεζόν ξεκινά φέτος για το Θέατρο Τέχνης, χωρίς τον Μίμη Κουγιουμτζή, οριοθετώντας στην πορεία την ολοκλήρωση μίας περιόδου που ξεκίνησε με τον θάνατο του Κάρολου Κουν το 1987.
Η φετινή σεζόν ξεκινά φέτος για το Θέατρο Τέχνης, χωρίς τον Μίμη Κουγιουμτζή, οριοθετώντας στην πορεία την ολοκλήρωση μίας περιόδου που ξεκίνησε με τον θάνατο του Κάρολου Κουν το 1987.

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Τρίτη 7 Οκτωβρίου στο υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, η συγκίνηση όλων των συντελεστών των φετινών παραστάσεων ήταν διάχυτη. Τα δεκαέξι αυτά χρόνια χαρακτηρίστηκαν από την ακάματη συνοδοιπορία των βασικών στελεχών του Θεάτρου τέχνης και ταυτίστηκαν με τις προσπάθειες όλων για την συνέχεια και καλλιτεχνική άνοδό του. Ο χρόνος όμως επιφυλάσσει μεγάλες εκπλήξεις και ο χαμός του Μίμη Κουγιουμτζή έθεσε μία αμετάκλητη τομή που επιβάλλει στο θέατρο Τέχνης να λάβει θέση "αφετηρίας", όπως έκανε άλλωστε και σε άλλες δυστυχώς όχι λίγες φορές στην εξηντάχρονη πορεία. Ετσι, το θέατρο συνεργάζεται με ανθρώπους που εμπιστεύεται και προσπαθεί να ξαναφέρει στους κόλπους του τα "παιδιά" του.

Για τη θεατρική περίοδο 2003-2004 έχουν προγραμματιστεί:

Στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν (Φρυνίχου 14, Πλάκα)

- Από Σάββατο 11 Οκτωβρίου: "Οι Γυναίκες στη θάλασσα" του Παναγίωτη Μέντη σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη

- Από Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου: Μουσικό θέαμα καμπαρέ σε σκηνοθεσία Θόδωρου Γράμψα

- Από Πέμπτη 30 Οκτωβρίου: "Μία φορά κι ένα ... λεπτό" διασκευή από ρωσικό παραμύθι σε σκηνοθεσία Μϊμη Κουγιουμτζή


Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν- Υπόγειο (Πεσμαζόγλου 5)

- Από Πέμπτη 23 Οκτωβρίου: "Προσωπική Συμφωνία" του Ρόναλντ χάρβουντ σε σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου

- Από Σάββατο 14 Φεβρουαρίου: true west του Σαμ Σέπαρντ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου

- Ο Μάνος Χατζιδάκις στο Θέατρο Τέχνης: Διήμερο αφιέρωμα σε επιμέλεια Φίλιππου Τσαλαχούρη και Αθανασίας Καραγιαννοπούλου