Το Teatro di Roma στο Ηρώδειο

29.08.2003
Στις 29 και 30 Αυγούστου, στο πλαίσιο ενός διετούς προγράμματος ανταλλαγών μεταξύ του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας και του Teatro di Roma, το Εθνικό Θέατρο φιλοξενεί στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού το Teatro di Roma με το έργο της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ Τα απομνημονεύματα του Αδριανού.
Στις 29 και 30 Αυγούστου, στο πλαίσιο ενός διετούς προγράμματος ανταλλαγών μεταξύ του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας και του Teatro di Roma, το Εθνικό Θέατρο φιλοξενεί στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού το Teatro di Roma με το έργο της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ Τα απομνημονεύματα του Αδριανού, σε σκηνοθεσία Μαουρίτσιο Σκαπάρο. Στο ρόλο του Αδριανού εμφανίζεται ο Giorgio Albertazzi (φωτο), ο πιο αγαπητός ηθοποιός του θεάτρου στην Ιταλία, που είναι και καλλιτεχνικός διευθυντής του Teatro di Roma.
Yπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Οκτώβριο η "Αντιγόνη" του Εθνικού Θεάτρου με πρωταγωνίστρια τη Λυδία Κονιόρδου είχε εμφανιστεί με μεγάλη επιτυχία στη Ρώμη, στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος ανταλλαγών.

Η Γιουρσενάρ ξεδιπλώνει με περισσή τέχνη κι ευαισθησία -μέσα από το θεατρικό είδος του μονολόγου- τα "έργα και τις ημέρες" μιας λαμπρής ιστορικής και πολιτικής προσωπικότητας, του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αδριανού, ο οποίος, στις τέλη του βίου του, γράφει ένα γράμμα στον διάδοχο του, Μάρκο Αυρήλιο, διατυπώνοντας τις απόψεις του τόσο για θέματα της διακυβέρνησης της αυτοκρατορίας, όσο και σχετικά με θέματα που αφορούν στη ζωή, στο θάνατο και στη φύση του έρωτα.

Συντελεστές:
Προσαρμογή: Jean Launay
Σκηνοθεσία: Maurizio Scaparro
Χορογραφίες: Eric Vu An
Φωτισμοί: Giovanni Lo Cascio

Παίζουν: Giorgio Albertazzi, Gianfranco Barra, Mario Fedele, Samia Kassir, Evelina Meghnagi, Emanuele Nicosia, Fabrizio Raggi, Fiorella Rubino

Η παράσταση παρουσιάζεται στα ιταλικά, με ελληνικούς υπέρτιτλους.
Tιμές εισιτηρίων: ευρώ 25, 15, 10. Ώρα έναρξης: 20.30