Ελληνο-ιαπωνική συνάντηση στη Θεσσαλονίκη

28.08.2003
Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρεται από τις 3 Σεπτεμβρίου η έκθεση "Ελλάδα-Ιαπωνία: Εικαστική συνεύρεση δύο πολιτισμών" με έργα ζωγράφων από τις νήσους Μήλο και Shodoshima της Ιαπωνίας, η οποία παρουσιάστηκε στη Μήλο. Στη συνέχεια η έκθεση παρουσιάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (1-15/10).
Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρεται από τις 3 Σεπτεμβρίου η έκθεση "Ελλάδα-Ιαπωνία: Εικαστική συνεύρεση δύο πολιτισμών" με έργα ζωγράφων από τις νήσους Μήλο και Shodoshima της Ιαπωνίας. Η έκθεση μετά την παρουσίασή της στη Μήλο θα φιλοξενηθεί 3-19 Σεπτεμβρίου στο ανακαινισμένο κτίριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ενώ στη συνέχεια (1-15 Οκτωβρίου) θα μεταφερθεί στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων.

Μέσα από τη συγκεκριμένη έκθεση ζωγραφικής παρουσιάζεται μια πρωτοποριακή πολιτιστική συνεύρεση δύο λαών και πολιτισμών δημιουργώντας την πολιτιστική γέφυρα μεταξύ λαών και τεχνοτροπιών και προσφέροντας ένα αξιόλογο καλλιτεχνικό θέαμα. Η έκθεση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού , αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ελληνο-Ιαπωνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με την αποκλειστική χορηγία της JT International Hellas.