Prince: Το μωβ φρούριο των 10 εκ. δολαρίων, όπου βρέθηκε νεκρός! [photos]

23.04.2016
Φωτογραφίες από την 10 εκ. δολαρίων έπαυλη του Prince στη Μινεάπολις δημοσιεύουν όλο και περισσότερα ξένα δημοσιεύματα. Πρόκειται για το «Paisley Park», στο ασανσέρ του οποίου ο «πρίγκιπας» της μουσικής βρέθηκε νεκρός.

Το ιδιόμορφο κτίριο 65.000 τ.μ, το οποίο βρίσκεται 32 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μινεάπολις σχεδιάστηκε από τον αρχιτεκτονική εταιρία «BOTO Design Inc» και ολοκληρώθηκε το 1988, για πολλούς έμοιαζε με φυλακή.

«Το τεράστιο μεγάλο αυτό κτίριο δεν έχει παράθυρα πουθενά» ανέφερε ο αθλητικός ρεπόρτερ Μπράιαν Σέριφ ο οποίος είχε βρεθεί το 1994 σε ένα από τα πάρτι του είχε διοργανώσει ο Πρινς στο σπίτι του.

Στην οροφή του Paisley Park υπάρχει μια γυάλινη πυραμίδα η οποία «φωτιζόταν» μωβ κάθε φορά που ο βραβευμένος τραγουδιστής ήταν μέσα στην έπαυλη. Το δάπεδο είναι στολισμένο με το γνωστό σήμα που είχε ζητήσει ο ίδιος να τον αποκαλούν καθώς δεν ήθελε να τον λένε Prince.

To εσωτερικό της έπαυλης διαθέτει πολλά στούντιο ηχογράφησης, αίθουσες συναυλιών, αίθουσες για πρόβες, στούντιο για γυρίσματα βίντεο κλιπ καθώς και ατελιέ για να ράβονται κοστούμια για τη σκηνή. Μετά το 1990 και ενώ ο Πρινς μεσουρανούσε, πολλοί καλλιτέχνες πήγαν στο συγκρότημα για να ηχογραφήσουν δίσκους.

«Μέσα η έπαυλη είναι σαν μουσείο» ανέφερε ο δημοσιογράφος, ενώ τόνισε ότι το χρώμα που επικρατεί είναι το μωβ, που ήταν και το... χρώμα κατατεθέν του καλλιτέχνη.