Prince: 20 σπάνιες εικόνες ενός star χωρίς... φύλο! [photos+vds]

23.04.2016
«Δεν ζω σε μια φυλακή, δεν έχω χτίσει τοίχους γύρω μου. Δεν αισθάνομαι superstar», αυτά ήταν τα λόγια του Prince στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στο MTV.

Οι σέξι χορεύτριες του Τζέιμς Μπράουν - τον οποίο ο Prince παρακολούθησε live σε ηλικία 10 ετών - ήταν το πιο θεϊκό θέαμα που είχε δει ποτέ!

Ο μικρόσωμος πρωτοπόρος της ποπ, ο δημιουργός του κλασικού πλέον Purple Rain (που του χάρισε Όσκαρ και Γκράμι), με τα 39 στούντιο άλμπουμ και τα 100 εκατ. πωλήσεις δίσκων διεθνώς, έφυγε από τη ζωή αιφνίδια, σε ηλικία 57 ετών.

Τραγουδιστής, συνθέτης, ενορχηστρωτής, ταλαντούχος κιθαρίστας - πολλοί τον παρομοιάζουν με τον Τζίμι Χέντριξ - στο ξεκίνημά του άνοιγε τις συναυλίες των Rolling Stones. Όπως, όμως, έλεγε ο ίδιος δεν θα υπάρξει άλλος Χέντριξ! Το παρατσούκλι του ως παιδί ήταν... Skipper, και αν και κοντός έπαιζε μπάσκετ!

To 1978 κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο «For You», στο οποίο έπαιζε και τα 27 όργανα και είχε γράψει όλα τα τραγούδια. Έγραψε επίσης το Batdance, τραγούδι για την ταινία «Batman», που ανέβηκε αμέσως στην κορυφή των charts.

Το 2013 άλλαξε το όνομα του με ένα σύμβολο, γνωστό ως Love Symbol, αναφορά σε ένα συνδυασμό των δύο φύλων.

Δεν σταμάτησε να δίνει μάχες με τις μεγάλες δισκογραφικές για την εμπορική πίεση που ασκούν στους καλλιτέχνες. Σε μία από τις εμφανίσεις του, έγραψε στο μάγουλό του τη λέξη «Slave», σκλάβος, δηλώνοντας έτσι το πώς ένιωθε στη Warner. «Αφού δεν μπορώ να είμαι ελεύθερος, τι είμαι... είμαι ένας σκλάβος».

Έκανε δύο γάμους, το 1996 και το 2001, ενώ ο γιος που απέκτησε από τον πρώτο του γάμο, γεννήθηκε με μία σπάνια νόσο και πέθανε μόλις μία εβδομάδα μετά.

Όσα χρειάζεται να ξέρεις για τον Prince - κυριολεκτικά - τα έχει πει ο ίδιος στην πρώτη του συνέντευξη το 1985: