Cheap Art 2003 στο Μύλο!

26.06.2003
Η πρώτη Cheap art του 2003, ανοίγει τις πόρτες στο "Μύλο" της Θεσσαλονίκη, το Σάββατο, 28 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Ιουλίου 2003. Πρόκειται για μια από τις πιο δημοφιλείς εικαστικές εκδηλώσεις της χρονιάς, όπου συμμετέχουν 60 καλλιτέχνες.
Η πρώτη Cheap art του 2003, ανοίγει τις πόρτες στην Αίθουσα Τέχνης του πολυχώρου "Μύλος" στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο, 28 Ιουνίου, στις 21.00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Ιουλίου 2003.

Η Cheap art, που διανύει τον 9ο χρόνο της, πρόκειται για μια από τις πιο δημοφιλείς εικαστικές εκδηλώσεις της χρονιάς, όπου συμμετέχουν 60 καλλιτέχνες και παρουσιάζονται αυτοτελείς ενότητες έργων. Τα έργα που εκτίθενται είναι πάνω από 1200 και η τιμή τους δεν ξεπερνά, τα 50 ευρώ. Σκοπός της έκθεσης είναι η διασπορά του έργου τέχνης μέσα από την ελκυστική τιμή που το κάνει προσιτό σε ευρύτατο κοινό.

Η Cheap Art είναι η πιο σύγχρονη οργανωμένη εικαστική κίνηση στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1995. Μετά από 9 χρόνια λειτουργίας της έχει να παρουσιάσει ένα σημαντικότερο έργο προβολής νέων τάσεων και ιδεών. Μέσα από μια σειρά 30 εκθέσεων ήρθε σε επαφή με ένα κοινό στη Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη που πια ξεπερνά τα 75.000 άτομα, πρωτοφανές για τα εικαστικά δεδομένα.

Έδωσε και δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερους από 160 καλλιτέχνες νεότερους και παλαιότερους να δοκιμάσουν νέες ιδέες και δυνατότητες απέναντι σε ένα κοινό πλατύ, και ταυτόχρονα απαιτητικό όλων των κοινωνικών ομάδων που έτσι έχει μια μοναδική αντιπροσωπευτική εικόνα των διαφόρων τάσεων που υπάρχουν σήμερα.
Η Cheap art κατέβασε το έργο τέχνης από το μουσειακό βάθρο και το έκανε προσιτό. Βοήθησε όλα αυτά τα χρόνια τον κόσμο να δει, να κατανοήσει αλλά και να αγοράσει τέχνη. Δημιούργησε δική της εικαστική γλώσσα, με σλόγκαν και προτάσεις που εκφράζουν με ζωντάνια τις θέσεις και τις απόψεις της. Δεν είναι τυχαίο ότι τις εκφράσεις και τις ιδέες της οικειοποιούνται συστηματικά όλο και περισσότερες γκαλερί και ιδρύματα τα τελευταία χρόνια.

Ώρες λειτουργίας Δευτέρα-Κυριακή, 20.00 - 01.00